De Digitale Buurtsportcoach (DBSC)


De expert op het gebied van informeren, inspireren en duurzaam verbinden!

De rol van de buurtsportcoach (BSC) is veelzijdig en altijd gericht op het meer en beter laten bewegen van mensen.
Echter zijn beweeginitiatieven en sportaanbieders niet altijd even zichtbaar voor inwoners van een gemeente. Ook blijkt het vaak lastig om structurele inhoudelijke verbindingen te leggen tussen sportaanbieders binnen de gemeente (één van de doelen in de Brede Regeling Combinatie Functies) en deze duurzaam te borgen. Er ligt bijvoorbeeld een grote kans voor samenwerking tussen sportaanbieders op het gebied van breed motorische ontwikkeling van kinderen. 

Om inwoners te voorzien in een weloverwogen keuze voor een sportaanbieder en om sportaanbieders (zowel op bestuurlijk als op trainersniveau) van elkaar te kunnen laten leren, is een online infrastructuur nodig waarop informatie en inspiratie te vinden én te delen is.

Het concept Digitale Buurtsportcoach (DBSC), bestaande uit een lokaal online platform en benodigde opleiding/intervisie voor de eigen buurtsportcoaches, zorgt voor optimale uitwisseling van kennis en inspiratie in de gemeente. Aan de hand van een gemeenschappelijke taal – de taal van bewegen!
De verkregen zichtbaarheid en de geborgde kennis en inspiratie maakt de gedane investeringen op gebied van sport en bewegen in de gemeente veel efficiënter.

Kortom... de Digitale Buurtsportcoach zorgt voor structurele impact! 

Uitgelichte DBSC Communitie

  • Prestatiecentrum Arnhem


    Prestatiecentrum Arnhem, onderdeel van Sportbedrijf Arnhem, maakt specialismen in sport en bewegen bereikbaar. De focus ligt op het ontdekken en ontwikkelen van sport- en beweegtalent. Motto van het digitale platform: "Ervaring en kennis delen = Kennis vermenigvuldigen”. 


Meer DBSC bekijken...

Contact / Impactformulier

Wilt u meer weten over het realiseren van impact via uw eigen (Digitale) Buurtsportcoaches in uw gemeente? Vul dan dit contact / impactformulier in. Onze adviseurs nemen graag contact op voor een vrijblijvend adviesgesprek.